Verden blir bare bedre og bedre!

Vi velger selv hvordan vi fokuserer på verden rundt oss. Vil vi at det skal være helt håpløst så blir det det i hodet vårt. Eller vil vi sjekke litt fakta og tro noe annet. Er det media som styrer sannhet vår?
Jeg tror det er onde makter i verden som ønsker å forblinde vårt sinn. Satan går rundt som en brølende løve står det skrevet, og han fryder seg over at vi mister motet, håpet og vandrer inn i depresjoner. Media vet godt at de tjener best på skandaler og spiller på frykt. Det er flere klikk på Nord Korea og terror enn på det som går godt her i verden. Er verden verre eller bedre enn før?

Nicholas Kristof en kjent reporter i New York Times skriver: “2017 var trolig det beste året i historien. Vi journalister fokuserer på dårlige nyheter – vi dekker fly som krasjer, ikke de som tar av”

Hver dag går antallet mennesker rundt om i verden som lever i ekstrem fattigdom ned (de med mindre enn $ 2 per dag) med 217 000, ifølge beregninger av Max Roser, en økonom fra Oxford University. Hver dag får 325.000 flere mennesker tilgang til elektrisitet. Og 300.000 flere får tilgang til rent drikkevann.

“Leserne antar ofte at fordi jeg dekker krig, fattigdom og menneskerettighetsbrudd, må jeg være dyster, men jeg er faktisk optimistisk, fordi jeg har sett transformasjonsendring”.

Siden 1990 har livene til mer enn 100 millioner barn blitt spart av vaksinasjoner, diarébehandling, amming og andre enkle trinn.

Det meste av verden levde før under diktaturer, to tredjedeler av foreldrene hadde et barn som døde før 5 år, og det var en tid med atomvåpen, hyppige kriger, totale begrensninger for kvinner og de verste hungersnødene i historien.

Verden blir bedre og vi blir klokere. Klart det det er mye galt i dag og, og vi må ikke stoppe å kjempe mot urettferdighet og ondskap, men tatt i betraktning historien før oss har vi det bedre enn noen gang. Men vi blir foret med nesten bare ting som kan gå galt gjennom tilgangen på nyheter, og klikkbait. Dette gjelder også holdningen til mange kristne. Mange fokuserer nesten bare på dommedag og ser dessverre djevelen i alt og alle. Og som bibelen sier: “Det hjertet er fullt av, det taler jo munnen. Vi må fylle oss med det som er godt, og ikke frykte. Herren ønsker at vi skal ha det gode fokus og ikke la hjerte bli bedrøvet. Jeg er optimist

Gled dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si: Gled dere! La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær! Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk! Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.Fil. 4.4 ff 

(Reprise fra januar 2018)