Å Kjenne fremtiden er usikkert, men å kjenne den som holder fremtiden er sikkert.

Boston Globe-spaltisten Jeff Jacoby skriver om “ekspertenes uhensiktsmessige evne til å få ting håpløst og katastrofalt feil” Et raskt blikk på nyere historie viser at han har rett. Den store oppfinneren Thomas Edison, for eksempel, sa en gang at filmer med tale aldri ville erstatte stumfilmer. Og i 1928, sa Henry Ford: “Mennesker kommer til å bli for intelligente til å starte en ny krig.” Utallige andre spådommer fra “eksperter” har feilet til de grader. Eksperter har åpenbart sine begrensninger.

Bare én person er helt pålitelig, og han hadde noen sterke ord for såkalte eksperter.

De religiøse lederne på Jesu tid hevdet å sitte på sannheten. Disse lærde og teologer trodde de visste hva den lovede Messias ville være når han kom.

Jesus advarte dem: “Dere gransker skriftene, fordi dere mener at dere har evig liv i dem – og nettopp de vitner om meg! Men dere vil ikke komme til meg slik at dere kan ha liv.” Johannes 5: 39-40

Når et nytt år nå er i gang, hører vi spådommer som spenner fra det skremmende til det mest optimistiske. Mange av de vil bli uttrykt med stor tillit og autoritet. Ikke vær redd. Vår tillit legger vi hos Herren. Han har et fast grep på oss og på vår fremtid.