Alt var bedre før

Har du klaget noen gang? Selvfølgelig har du ikke det. “Eh vel, kanskje en eller to ganger,” sier du. En studie hevder at den gjennomsnittlige voksne tilbringer fem måneder av livet til å klage. Her er noen av disse klagene.
• Jeg prøvde å smøre kaldt smør på brødskivene. Og skivene ble ødelagt. 
• Rulletrappen sto stille, så jeg måtte bruke trappen. 
• Jeg hadde for mye mat til lunsj og nå er jeg så sliten. 
• Jeg ønsker en annen bil. Men det er ikke nok plass i oppkjørselen min. 
• “Den elektriske tannbørsten min døde. Så nå må jeg bevege armen min når jeg pusser tennene.”
• Jenter ble sur når skoleveskene til 5000 – 9000 kr måtte ligge utenfor butikken, når de handler i lunsjen.
• I vinter ringte folk politiet og klager på at det snødde, og at de kom for sent på jobben.
Vi kaller det “i-landsproblem” – vår manglende evne til å se velsignelser for bare trøbbel. “Ting var så mye enklere i gamle dager. Jeg skulle ønske jeg var født da. Livet ville vært lettere. ”Tuller du? I middelalderen, da kanskje? Da mye av livet var viet til bare å overleve. Hungersnød var vanlig. En av fire avlinger var dårlig i middelalderen. Ofte sviktet hele avlingen. Så var det plager og andre sykdommer som feide vekk millioner. I dag kan vi ha varm pizza levert på døren når vi opplever akutt sultfølelse. Vi har elektrisitet, rennende vann. Spotify, Netflix, tak over hodet, Nav, fastlege osv.
Hvorfor sier jeg dette? Fordi jeg finner meg selv i å klage. Og jeg trenger å stoppe det. Jeg sier f.eks: “Når jeg spiser chips, kan jeg ikke høre det de sier på TV.”
Hver alder og hver dag kommer med sine utfordringer. Men når vi bruker livet til å bare ønske hvordan ting burde vært, blir vi forblindet å se gleden Gud gir oss i dag.
Den er full av undring og muligheter. I dag vil jeg takke Gud for hva Han gir akkurat nå. Jeg skal begynne med Salme 107: “Pris Herren, for han er god, hans miskunn varer til evig tid! Les gjerne hele salmen.
Vi er virkelig velsignet. Det er et fantastisk løfte at Gud skal gi oss styrke hver dag og håp for morgendagen.