Åpen og ærlig

For meg handler troen på Jesus om ærlighet. Et gjennomsiktig liv der ingen kan komme etterpå å ta meg for noe. Å tro på Jesus handler om å innrømme at «jeg fikser ikke livet» eller “jeg tar feil”. Et liv med Jesus handler om å stille seg åpen med det livet man har. Å være kristen handler ikke om at jeg har rett og du tar feil. Det handler om å håpe og stole på at Jesus er med meg alle dager. Å tro på Jesus har ingenting med makt å gjøre. Kristne er ikke bundet. Er du det skal du vite at Jesus har kalt deg til frihet, bare ikke la friheten bli et påskudd for det egoistiske, men tjen hverandre i kjærlighet.

Men noen kristne der ute har dessverre misforstått dette, og føler de må ta kontroll over andre. Noen mener du tror feil, eller du lever feil og derfor må de fikse deg og rette på deg. Lever du uten frihet, et sted der du ikke kan komme med meningsytringer, og ikke har handlingsfrihet. Da lever du i følge wikipedia under en diktator.
Alle har vi rett å være uenig, og komme med forslag til endringer. Det må jeg tåle, og det må du tåle. Men det er forskjell på konstruktiv kritikk, formaning i beste mening og despoter som forlanger hvordan du skal leve livet ditt.

Jeg ønsker å være slik som jeg selv vil bli møtt. Og da må jeg tørre å stille meg naken og troverdig fremfor andre. Jeg setter stor pris på mennesker som tørr å åpne seg opp og vise meg deres sårbarhet. Jeg elsker folk som våger å slippe sitt “image” og sin stolthet. Vi er så redd for at fasaden skal sprekke, og at andre skal se hvor “dum” og “svake” vi er. Men det er jo det vi er, alle sammen. Det er ikke forskjell på millionæren og tiggeren. Det er jo bare skallet som er ulikt. Vi har alle de samme primærbehovene; å bli sett og likt. Men så dummer vi oss ut og tror at da vil ingen like oss. Jeg må tørre dette for at andre skal tørre det.

For meg handler troen om å innrømme at jeg er for svak til å takle livet selv. Jeg er fullstendig avhengig av Jesus. Jeg legger meg flat og innrømmer at jeg ikke strekker til. “Kom til meg, alle dere som strever” sier Han. Og det betyr vel alle mennesker det. Kom deg ut av de to farlige grepene. Din egen stolthet, og klørne til maktsyke folk rundt deg.

Jeg har en egen facebook side som er knyttet opp mot denne bloggen. Har du tanker eller spørsmål kan du ta det opp der. Du kan også kontakte meg privat på chaten eller på mail: blogg@pilegrim.net hvis du ønsker en privat samtale.
Jeg er ikke en hemmelig person, og jeg ønsker å opptre 100% åpen og ærlig med de som kontakter meg.