Årsaken til konflikt

Men de grep tjenerne og slo en av dem, drepte en annen og steinet en tredje. Matt 21,35

Årsaken til all konflikt er grådighet. Det største problemet med mennesker er at vi aldri er fornøyd med det vi har. Vi er alltid på utkikk etter mer, og når vi ikke kan få det lovlig, gjør vi det vi kan for å få det ulovlig. Grådige mennesker er årsaken til alle kriger. Hvis vi var fornøyd med det vi hadde, ville vi ikke ønske det som tilhører en annen. Mangelen på tilfredshet er den primære grunnen til at vi søker det som ikke er vårt.

Vi ville levd i fredelig sameksistens hvis strømmen av grådighet og misunnelse ble brutt. I denne lignelsen ble leietakerne så grådige etter å ha det som ikke var deres, og det til slutt førte til onde handlinger mot eierne av vingården.

Ikke ønsk deg noe Gud ikke har gitt deg, et slikt ønske vil til slutt føre til misunnelse og begjær. Det er menneskelig å tenke sånn, og handle ut fra vårt menneskelige tankemønster, retten til å tenke på seg selv først. Men jeg tror Jesus korsfestet den egoistiske naturen i oss, Jesus er svaret på all konflikt fordi bare Jesus kan håndtere roten til all urett.

I dag er det Kirkens bymisjon, tv aksjonen samler inn penger til. I år handler det om å hjelpe dem som lever på utsiden av samfunnet i Norge. La oss være med å hjelp de rundt oss.