Arthur Blessitt

I går skrev jeg om Jesusvekkelsen. En av de sentrale personene fra den tiden var Arthur Blessitt (født 27. oktober 1940 i Greenville, Mississippi, USA) Han er en kristen amerikansk evangelist som er mest kjent for sin vandring til fots bærende på et stort trekors, en kopi av Jesu kors. Han har besøkt de fleste land i verden. Han har vandret til fots, en lengde tilsvarende en og en halv gang rundt ekvator. For dette er han notert i Guinness rekordbok. Han har bedt med George W. Bush, samtalt med paven og Yasir Arafat og holdt korte andakter i konserter med blant andre Rolling Stones og Jimi Hendrix.

Flere hundre mennesker har fulgt i Blessitts fotspor, bærende på et kors. Blessitt ønske med korsbæringen er å formidle evangeliet. Han har uttalt at «… korset er et tegn fra Gud og et symbol for hele menneskeheten om at det er håp for alle. Korset er symbolet på Jesu kjærlighet for alle mennesker.»

I 1966 begynte Arthur Blessitt å forkynne i Hollywood. Fram til 1969 drev Arthur Blessitt kaffebaren Jesus coffeehouse, på Hollywood’s Sunset Strip under hippietiden. Mange ble omvendt til den kristne tro på kaffebaren. Et av «ritualene» var å skylle ned narkotika i kaffebarens toalett.

I 1969 begynte han det som skulle bli hans livsoppgave. Å bære et stort kors gjennom verden. Hans første korsvandring gikk fra Hollywood over det amerikanske kontinent til New York. Senere har det blitt lange vandringer gjennom verdens 308 nasjoner. Han har besøkt alle større øygrupper, de fleste storbyer, vandret gjennom ødemark og jungelområder. Våren 2008 besøkes noen mindre øyer i Det indiske hav, disse er de siste som gjenstår før Blessitt har vært over hele kloden.

Arthur Blessitt har besøkt torg, festivaler og nattklubber. Han har flere ganger holdt appeller eller korte andakter fra hovedscenen under større rockekonserter, blant annet på West Palm Beach i Florida. Han har «deltatt» i konserter med Rolling Stones, Jefferson Airplane, Janis Joplin og Jimi Hendrix med flere.

Tidlig på 1980-tallet vandret Blessitt i Norge. Han deltok blant annet på en av Jesusfestivalen i Molde.

Ofte oppsøkte Blessitt konfliktområder, som Libanon hvor han bad for fred. Selv bak jernteppet og i muslimske land har han møtt respekt. Han har samtalt med Yasir Arafat, Billy Graham, Kongos tidligere president Mobutu Sese Seko, Muammar al-Gaddafi, pave Johannes Paul II og mange flere.

  1. april 1984 skal Blessitt ha vært med å be for George W. Bush til frelse.

Arthur Blessitts kors er omtrent 3,5 meter langt og laget av tre. Under flyreiser kan det demonteres. En liten bit av det er brukt for å lage en minikopi på om lag 6 centimeter. Denne kopien skal sendes ut i verdensrommet.

På hans hjemmeside blessitt.com kan vi lese: “I’m still walking in 2020! We are just pilgrims, lifting up the cross and Jesus. God bless you”
80 år og 50 år etter Jesus vekkelsen er Blessit fremdeles aktiv.

Kilde: Wikipedia. “Jesus vekkelsen” Sverre Norborg.