Det var bare en spøk

Slik er det også med tungen: Den er et lite lem, men kan skryte av store ting. Tenk på at en liten ild kan sette den største skog i brann! Jak 3,5

Hvordan får du en enarmet blondine ned av et tre? Vinker.

Ok, jeg må innrømme – jeg kan finne humor i mye rart. Det er vår menneskelige natur å heve oss over de som ikke er som oss. Neger, pakkiser sa vi før. Det reagerer vi på nå. Homofile, narkomane, utlendinger, kanskje litt flere som spøker med. Blondiner, nerd, rikinger. Litt mer akseptert.

Det er noe med den type spøk, som gjør oss litt bedre enn andre. Når vi tankeløst ler av noen som er annerledes enn oss. Hvem har ikke fyrt av en spøk på bekostning av andre og fått de rundt til å le. Det føles godt. Facebook er stappfull av det. Uskyldige personer blir offer for gapskratt som går virituelt og lever sitt eget liv. Uskyldig sier du? Vi må slutte å være så pirkete. Vi sa jo alltid neger før, og det gikk jo fint. Men noen tar faktisk selvmord der ute. Pga sånne som oss, som deler og vitser med det vi selv ikke synes er så farlig.

Vi må utvikle øynene våre til å se mennesker slik Gud ser dem. Vi trenger å være et folk som bygger hverandre opp – ikke rive hverandre ned!

La oss be Herren om å avdekke om det er noe i oss som føler behov for å bryte andre ned for å hevde oss selv. Vi har mulighet til å forandre liv til det bedre med ord, noen ganger også bare et smil.

Vi har mye arbeid som må gjøres!