Ekte mennesker

Har vi ikke alle opplevd det. Noen tar for seg forsamlingen, selskapet, lunchen på en helt naturlig måte. Noen er av natur karismatiske i alle sammenhenger. De kan trollbinde og inspirere alle mennesker. Slike mennesker er det alltid en fryd å være sammen med. Og de er ofte de fødte ledere.

Men er dette den eneste måten å være inspirerende på?

Lederen for selskapet LiveOps og tidlige driftsdirektør i ebay Maynard Webb mener at én annen viktig vei å inspirere på, er å vise sårbarhet. Han forteller at han aldri har hatt noen stor utdannelse. Ingen større akademisk bakgrunn. Han begynte selv som vekter, og jobbet seg opp. Han forteller at dette var noe han var flau over, og helst ville skjule. Han var redd bakgrunnen hans skulle bli avslørt.

Så en dag endret dette seg, og han ønsket å stå frem med fortiden sin. Hvis han kunne jobbe seg opp fra ingenting, kunne han kanskje være til inspirasjon for andre. Han oppdaget når han delte livshistorien sin med andre, så knyttet han sterkere relasjoner til sine ansatte. De så på han som ekte og ærlig. Og en stor inspirasjon.

Web har fire tips til ledere. Og dette er gode leveregler for alle som ikke føler de strekker til som festens midtpunkt.

Vær autentisk
-Vær gjennomsiktig
-Innrøm feilene dine, og rydd opp i dem
-Vis at du kan være sårbar

Klarer vi som kristne å leve slik i møte med våre medmennesker vil det vi står for bli troverdig. Dette er Den hellige ånd i virksomhet.