Elsk deres fiender

I jobben min møter jeg voldtektsmenn, og kvinner som har blitt voldtatt. Jeg møter mennesker som har fått kneskålene sine knust, og store skumle kjemper som har slått inn dørene til folk midt på natten og stått med en brølende motorsag over sengen. Folk som har knekt fingrene til unge gutter fordi de skyldte penger. Jeg har møtt ledere av byens mørke undergrunn som alle frykter, og de som ikke får sove om natten fordi de alltid må se seg over skulderen etter torpedoer. Alt dette pga av den helvetes rusen som gjør noen rik og andre død.

Men alle disse har en ting til felles. De er mennesker. De er ikke monstre som de til stadig får høre av andre. De er barn av Gud. De som minst av alt fortjener kjærlighet, er de som trenger det mest. 

Den beste metoden for å gjenopprette et menneske til felleskap både med Gud og den fornærmede er ikke å la vedkommende forbli alene og bli motløs og bitter. Det er tvert imot å strekke seg ut i kjærlighet og gi støtte. Dette betyr ikke at man godtar handlingene. Det betyr bare at man nekter å fordømme vedkommende.

Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere Matt. 5, 44