En sjaman for mye

Jeg skrev tidligere her på bloggen at jeg støttet den dialogiske delen Den norske kirke driver, og dermed og møtet som skulle finne sted i St. Petri i Stavanger. Det var mye misforståelser rundt dette. Men nå har det eskalert i de siste ukene, og nye opplysninger har kommet frem. Interessant også at så mange samlet seg i bønn. Og da tolker jeg det som bønnesvar at biskopen satte foten ned. Jeg snudde selv i denne saken for noen dager siden, og forsto at dette ikke handlet om dialog, men penger og monolog. Biskopen sier og at hun er kritisk til sjamanens helbredelsespraksis. Og at de tar betalt for og krever så mye av pasienten.

Denne seansen ble ryddet ut av menighetsrådet uten noe dramatikk og problem. Og jeg antar mange følte en lettelse å få bråket i kirken ut. Det hele ble flyttet til et hotell i nærheten.

Uansett hva man mener, så er jeg glad vi kan henvende oss til vår Far i himmelen og få råd. Når vi ber om at Hans vilje skal skje, så skjer det. Og da må vi bare bøye oss for det. Han vet best.
Her viste ikke jeg best. Men jeg tror fortsatt på en sunn dialog tjeneste i kirken. Men det er viktig å huske på at når vi som kirke ber fremmede trosretninger inn i våre sammenhenger, så viser vi selvsagt respekt og gjestfrihet, men det må være på våre premisser. Slik det er når vi gjester andres hus.