Er Bibelen troverdig?

Forestill deg at du deler Bibelen med noen, og han sier: “Jeg tror ikke denne at boken er Guds Ord! Hvordan vet jeg selv at alle disse profetiene virkelig er oppfylt?” Så svarer du: “Jeg kan forsikre deg om at alle av dem ble oppfylt ett hundre prosent.” Og han sier: ” Så du kan fortelle meg nøyaktig året da profetien i Apg 11: 28 ble oppfylt:

“En av dem, han som het Agabos, sto fram og varslet ved Ånden at en stor hungersnød skulle ramme hele verden. Det var den som kom under keiser Claudius.”

Hva ville du svare? Har du tatt deg tid til å bekrefte alt det du leser i Bibelen? Er det bare noe noen har fortalte deg, eller har du sjekket  det ut selv?

Jeg vil oppfordre deg til å ta bibelstudium på alvor og å stille spørsmål som du leser og prøver å finne svar. Det er mange måter vi kan vokse i kunnskapen om Gud og Hans Ord, men det krever innsats og et ønske om å vite mer.

Tenk for et uttrykk i den personens ansikt hvis du svarte “Ja, denne profetien ble oppfylt i det og det året. Hvilken forskjell det ville gjøre på måten folk oppfatter oss og i måten de tenker på Guds Ord! Og hvor mye ville vår overbevisning vokse!

Hvis vi bare tok oss tid til å undersøke og virkelig vite hva Bibelen bekrefter, og at vi trener oss til å dele den med enkelhet og klarhet, da vil ingen makt i denne verden kunne stoppe oss!

“Sett alt inn på å stå din prøve overfor Gud! Vær en arbeider som ikke har noe å skamme seg over, men som legger fram sannhetens ord på rett måte.” 2 Timoteous 2: 15

Fra boken: Museumsguide til Bibelen
(Ny Carlsberg Glyptotek og Nationalmuseet)