Et enkelt liv

Når vi velger å leve et enkelt liv, blir vi ikke lengre forstyrret av uvesentlige ting. Alt det som vi går rundt og drømmer om, og gjerne skulle hatt. Vi blir fri til oppdage de små enkle tingene i hverdagen. Gresset, trærne, blomstene, alle luktene og lydene vi før ikke la merke til. Vi finner gleden i smaken av enkel mat, lyden av rennende vann, og at kroppen vår lever. Når vi lever enkelt oppdager vi Guds omsorg og raushet bedre.

Når vi gjenoppdager det beste i livet – jord, luft og vann, og at alt dette er gratis blir vi fylt med takknemlighet og raushet. Vi vil ikke lengre benytte oss av andre til vår egen fordel, og at de må like oss, gjøre som vi vil eller hjelpe oss til å lykkes. Andre vil legge merke til dette og verdsette det, og vi vil oppdage hvordan ekte tillit varmer.

Det er klart vi opplever vanskeligheter i livet, selv om vi lever enkelt. Men ingenting kan rokke ved Guds raushet i vårt liv. Vi skal heller ikke glorifisere fattigdom. Enkelhet handler ikke om å være fattig. Noen ganger setter Gud oss til å forvalte rikdom. Enkelheten handler om å være fattig eller rik, men under Guds vilje. Da kan vi også motstå fristelsen til å bli grådige og griske.

Etter Markus 10,23. 28-30
«Hvor vanskelig det blir for dem som eier mye, å komme inn i Guds rike!»
Da tok Peter til orde og sa: «Hva med oss? Vi har forlatt alt og fulgt deg.» Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier dere: Enhver som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, skal få hundre ganger så mye igjen. I den tiden som nå er, skal han få hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – men også forfølgelser – og i den kommende verden evig liv.

Inspirert av: boken: Enklere, dypere, sannere – Ray Simpson