Et ryddigere liv

Det er ikke noe poeng å søke enkelhet for enkelhetens skyld. Det vi må søke er å leve enkelt for Gud. Har vi for mye å bære på så klarer vi ikke å gå så langt. Da er det heller ikke så lett å være den personen som Gud ønsker at vi skal være. I vår pilegrimsvandring mot det evige liv handler det ikke om konkurranse, der vi skal vinne over andre. Tvert i mot har Gud tilpasset løpet til hver enkelt av oss. Det gjelder å finne den kursen gjennom livet, og være den vi er ment å være. Vi må fri oss fra alt det som holder oss fast og trekker oss ned. Alt som ødelegger vår relasjon til Gud.

I en verden der alt blir mer og mer komplisert, så lengter vi etter enkelhet. Vi drukner i papir, lover, regler og nyheter. Overalt er det inntrykk og meninger vi må ta stilling til. Vi blir helt utmattet, og det er ikke godt for oss, og heller ikke meningen at et liv skal utsettes for så mye inntrykk. Men fordi vi er skapt forskjellig, så kan inntrykkene variere fra person til person. Noen lever fint med å ha det hektisk, mens andre blir ødelagt. Det viktigste er at vi rydder i vårt eget liv, og kvitter oss med ting som tynger.

Hebreerne 12, 1-2
Da vi har så stor en sky av vitner omkring oss, så la oss legge bort alt som tynger, og synden som så lett henger seg på oss, og holde ut i det løp som er lagt opp for oss, med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus.

 
Inspirert av: boken: Enklere, dypere, sannere – Ray Simpson