Ett nytt hus står klart for deg

La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere? Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er. Og dit jeg går, vet dere veien.» Joh. 14. 1-4

De som har reist en del vet at ingenting er som å komme hjem. Borte bra men hjemme best. Den trygge havn, der alle de kjære er, og alt det vante er. Bare tanken på et komfortabelt rom som venter på deg ved reisens slutt, gjør at du føler deg mer avslappet. Turen går lettere når du har alt dette foran deg.
I teksten snakker Jesus om gjestfri innkvartering på slutten av en lang tur. Han forteller oss, hans etterfølgere, å ikke være bekymret under vår reise til evigheten. Vi må stole på Faderen. I hans himmelske hus er det mange rom. Og Sønnen forbereder et spesielt sted for hver av oss. Den beste medisinen for et urolig hjerte er å stole på Gud.
Når vi studerer dette avsnittet, oppdager vi to viktige fakta. Først lover Jesus oss mer enn bare en midlertidig bolig. De greske ordene refererer til “boliger”, og det innebærer noe permanent og stabilt. Når vi går inn i evigheten, trenger vi ikke å bekymre oss for å finne nytt hus igjen. For det andre trenger vi ikke å lete etter det stedet alene. På denne jorden kan det ofte være utfordrende å finne frem. Men her vil Jesus selv være tilstede for å vise oss veien.
Reservasjonen for denne himmelske losji kommer til å være veldig enkel. Det er trygt i vår Herre Jesus Kristi hender.

Bønn
Vår Far, hvilken glede er det å vite at Jesus har forberedt et sted for oss i din nærhet! Hjelp oss til å overvinne våre bekymringer og å stole på deg fullt ut når vi reiser med deg. Amen.