Gud gi meg i dag mitt ukentlige brød

…eller nei, kan du ikke gi meg mitt årlige brød?

Legene har oppdaget at bekymring, stress, frykt og angst kan forårsake magesår, høyt blodtrykk og andre helseproblemer. Bibelen sier “Glede i hjertet gir god helse, mismot tærer på kroppen”. Ordspråkene 17,22
Den sier også: «Mine kjære, jeg ønsker at du på alle vis får være frisk og ha det godt, like godt som du har det åndelig». 3 Johannes 1,2

Hvem går ikke rundt og bekymrer seg for morgendagen. Eller hva som kommer til å skje i høst, eller i framtiden. Jeg er en typisk bekymrer. Alltid noe som skjer rundt neste sving. Har jeg kontroll, er alt planlagt. Hvorfor kjenner jeg smerte her, og hva hvis ulykker skjer. Det er alltid noe vi kan bruke kreftene og tankene på som rett og slett gir oss bekymring, stress, frykt, angst, høyt blodtrykk og andre helseproblemer.

Det står at vi ikke skal bekymre oss for morgendagen. Hvis vi bekymrer oss for morgendagen så prøver vi å leve i morgen i dag.

Gud vil ikke at vi skal gjøre det. Jesus lærte oss å be: “Gi oss i dag vårt daglige brød.” Han sa ikke: “Gi oss i dag vårt ukentlige brød.” Gud gir ikke morgendagens brød i dag. Og dagens brød er ikke ment for i morgen. For brød er en ferskvare.

Dette betyr at Gud vil at vi skal leve i dag og ikke bekymre oss for hva som vil skje, eller hva vi kommer til å gjøre i morgen. Han gir oss tilstrekkelig nåde for i dag, ikke i morgen.

når i morgen kommer, vil vi få ett nytt brød. Helt ferskt!

Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere. 1 Peter 5,7