Gud ønsker alle sine barn godt

Den som har sett meg, har sett Faderen. Joh 14,9

Tenk deg følgende scenario: En far forteller til sin lille jente: “Kom hit, mamma sier at du har lekt i veikanten. Er det sant? ”Ja, pappa. Jeg beklager. Sorry?» Hvor mange ganger har jeg fortalt deg å ikke å leke i nærheten av veien? Kom hit! Legg deg ned på veien og strekk ut bena!” Pappa kjører bilen sin over sin lille jentes ben. Du kan høre lyden av bein som blir knust og den stakkars jenta skriker i smerte! “Nå, elskling, du vet at pappa elsker deg. Og pappa gjorde det for å lære deg en lekse. At det å leke i veikanten er farlig.”

Du vil sannsynligvis riste på hodet i forferdelse nå, å lure på hvilken syk far som ville gjøre det. Likevel er det mange kristne som tror at vår himmelske Far gjør det samme. De sier at han gir folk sykdommer, ulykker, jordskjelv og død for å lære dem leksjoner.

Men Jesus sa: “Hvis du har sett meg, har du sett Faderen.” Jesus er Guds natur i praksis. Gjennom evangeliene ser vi Jesus eller Gud helbreder syke. Hvis Gud vil at noen mennesker skal være syke, så bør det være minst en hendelse i evangeliene der du ser Jesus gjør folk spedalsk, blind eller lam o.l. Men nei, ikke en eneste gang! Faktisk gikk Jesus omkring og gjorde vel og helbredet alle som var underkuet av djevelen” Apg 10,38. Det er Guds hjerte.

Som foreldre, hvis barnet er sykt og i smerte, vil ditt hjerte bare ønsker dem godt. Hvor mye mer vil ikke din din himmelske Far det? Gud gir ikke barnet ditt en sykdom for å lære både deg og de en lekse eller å forherlige seg selv. Å tenke slik er å snakke ut av et forvridd sinn bundet av religion! Og Kristendommen er ikke en religion. Det er et kjærlighets forhold til vår Far i himmelen.

Hør Gud si til deg: «Jeg vil aldri straffe deg for dine synder, fordi de har blitt straffet gjennom Jesu død. Jeg ønsker deg ikke syk. Jeg vil ikke ta fra deg barnet ditt eller utsette deg for ulykker for å lære deg en lekse. Mitt hjerte ønsker alltid mine barn godhet og glede!”