Guds kaffe

En gruppe av tidligere studenter, godt etablert i sin karriere, kom sammen for å besøke sin gamle universitetsprofessor. Samtalen ble snart penset inn på klaging om stress i arbeid og liv. I mellomtiden kom professoren inn med en stor kanne med kaffe, og et utvalg kopper – porselen, plast, glass, krystall, dyre, og billige kopper, og ba dem om å forsyne seg.

Da alle studentene hadde funnet hver sin kopp kaffe, sa professoren: “Hvis dere la merke til det, så valgte dere alle de dyre koppene, og lot de billige stå igjen. Dette er typisk. Dere ønsker bare det beste for dere selv. Og det er kilden til alle problemer og stress i livene deres. Koppen selv sørger ikke for at kaffen er god. I de fleste tilfeller er kaffen bare dyrere, og i noen tilfeller skjuler den det vi drikker. Det dere egentlig ville ha, var kaffe, men dere gikk bevisst etter den dyreste og fineste koppen. Så begynte dere å sammenligne hverandres kopper.

“Nå tenk over dette,” fortsatte han. “Livet er kaffen. Jobber, penger og posisjon i samfunnet er koppene. De er bare verktøy for livene våre. Hvilken type kopp vi har, definerer ikke, eller endrer ikke livskvaliteten vår. Når vi bare konsentrere oss om koppen, unnlater vi å nyte kaffen som Gud har gitt oss.”

Gud brygger kaffen, ikke koppene … Nyt kaffen!

“De lykkeligste menneskene har ikke det beste av alt.
De gjør bare det beste ut av det de har. ”
Lev enkelt. Vær sjenerøs. Vis omsorg.
Snakk vennlig … og la resten være opp til Gud.

Ukjent forfatter