Han svikter aldri

Er Gud langt borte? Du kjenner ingen nærvær. Du ber og ber, du strever og strekker deg etter Gud. Har du vært i den situasjonen at du tror du ikke gjør nok for å få Gud nærmere. Er det bønnen som er feil, er det synder i livet som sperrer veien til Gud?

Mange tenker sånn. At vi må strebe for å få Gud nær. Dette er en religiøs tanke. Religion betyr å strekke seg etter en gud.

Sannheten er at Gud bor i oss. Han er i alt og i alle. Det er vi som flykter fra Ham i våre sinn. På samme måte som Adam og Eva rømte ut av hagen etter syndefallet, slik rømmer vi og når vi gjør ting som vi tror Gud ikke liker. Gud forlater ikke oss når vi synder, han vil ha felleskap med oss, og spesielt når vi faller. Ingen foreldre forlater sine små barn når de tross alle advarsler tar på kokeplaten. Nettopp da kommer mor og far med trøst.

Synden vår skaper avstand til Gud, pga vår skam. Hadde vi kledd oss nakne igjen for Gud, slik de første menneskene i paradis var, så hadde vi ikke hatt noe å skjule og heller ingenting å skamme oss over.

Hebr. 13.5
For Gud har sagt: Jeg svikter deg ikke og forlater deg ikke.