Hjertetransplantasjon

Jeg vil gi dere et nytt hjerte og la dere få en ny ånd inne i dere. Jeg vil ta steinhjertet ut av kroppen deres og gi dere et kjøtthjerte isteden. Jeg lar dere få min Ånd inne i dere, og gjør det slik at dere følger mine forskrifter og tar vare på mine lover, så dere lever etter dem. Esek 36, 26-27

I desember er det 51 år siden Christiaan Barnard fra Sør-Afrika utførte verdens første menneskelige hjerte transplantasjon. Siden da har utallige mennesker blitt reddet av hjertetransplantasjoner.

Når Bibelen snakker om en persons hjerte er det vanligvis ikke det fysiske organet hjertet som pumper blod det er snakk om. I tusenvis av år har hjertet vært symbol på sjelen, eller senteret i vårt vesen. Våre tanker og følelser. Det som gjør oss til den vi er.

Fortsatt bruker vi hjertet som symbol når vi snakker om kjærlighet, eller f.eks «han hadde et stenhjerte» Dette er Guds språk til oss gjennom profeten Esekiel når han sier: «Jeg vil ta bort ditt hjerte av stein og gi deg hjerte av kjøtt. Og legge min Ånd i deg»

Dette er den nye fødsel som Jesus snakket om da han sa: «Ingen kan se Guds rike hvis de ikke er født på ny» Joh 3,3. Vi mottar den nye fødselen gjennom Guds Ånd. Tidligere var vi døde for Gud pga våre steinhjerter, men gjennom Guds åndelige hjertetransplantasjon blir vi gjenopplivet og gitt et hjerte av kjærlighet til Gud og alle mennesker.