Hører du etter?

Dette må dere vite, mine kjære søsken: Enhver skal være rask til å høre, men sen til å tale og sen til å bli sint. For sinne hos et menneske fører ikke til det som er rett for Gud
Jak 1,19-20 

En gang ble President Franklin D. Roosevelt så lei av alle de overflødige mottakelsene i det hvite hus. Så han bestemte seg for å finne ut om noen egentlig var oppmerksom på hva han sa. Så han gjorde et lite eksperiment. Hver gang en person kom bort til ham med hånden, blinket han med et stort smil og sa: “Jeg drepte min bestemor i morges.” Folk svarte automatisk med kommentarer som «det var hyggelig». eller «fortsett med det flotte arbeidet.» Ingen hørte på hva han sa, bortsett fra en utenlandsk diplomat. Når presidenten sa: “Jeg drepte min bestemor i morges,” svarte diplomaten mykt, “Jeg er sikker på at hun fikk som fortjent.»

En morsom historie, men hvor ofte gjør ikke vi det samme? Ofte er vi så gode på å snakke, men ikke så gode på å lytte. Tenk på det – Det finnes utallige bøker og kurs o.l i hvordan tale. Men hvor ofte har vi gått på lyttekurs? Det er så stor mangel på gode lytteferdigheter at vi må betale profesjonelle bare for å høre på oss!

Enda viktigere, Gud har mange ting han ønsker å åpenbare for oss – men vi bare snakker, snakker, og snakker!
Vi må jobbe for å snakke mindre og lytte mer!. La oss gi Herren og andre en sjanse til å bli hørt.