Hører du Sirenene?

I gresk mytologi fortelles det om Sirenene som var vakre fristerinner som fanget sjømenn med sine søte sanger. Musikken ledet menn til land hvor de forliste. Odyssevs beordret sine menn til å plugge ørene med bivoks, men for ikke å bli nysgjerrig og bli fristet, instruerte han dem til å binde ham fast til masten. Etter å ha hørt sangen av Sirenene, befalte Odyssevs hans mannskap om å løslate ham, men de nektet og bandt ham strammere. Jason av Argonautene var en annen skikkelse fra den greske mytologien. Han leide en dyktig musiker til å spille en melodi slik at de ikke hørte Sirenene. Han og mannskapet seilte da upåvirket av den forlokkende Sirene sangen.

Selv om vi som kristne har bestemt oss for å “endre vår melodi”, vil det ikke ta lang tid før gamle vaner vender tilbake. Kanskje, som Odyssevs, hører du Sirener som stimulerer til ungdommens lyster” ( 2 Tim 2.22 ). Sann frihet fra dårlige vaner kan aldri vinnes ved å binde viljestyrken med viljen alene. Paulus minner oss om at frihet fra en nytelse bare kan komme om vi finner en enda bedre glede: “Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet” ( Gal 5:22 ).

Paulus minner oss om å “la den Hellige Ånd lede våre liv. Da vil vi ikke følge det begjæret”( Gal 5.16 ). De dårlige vanene som holdt oss tilbake fra Gud vil fortsette hvis vi ikke følger “den gode sangen” Den Hellige Ånd ( Gal 5.22-23 ).Som etterfølgere av Jesus, har vi “spikret lidenskap og begjær av vår syndige natur til korset og korsfestet dem der. Siden vi lever i Ånden, da la oss følge Åndens ledelse i alle deler av våre liv”( Galaterne 5.24-25 ).Ved Åndens kraft, kan vi lage vakker musikk for Kristus!