Hvem er din Jesus?

Hvordan ser Jesus ut for deg. Er han en streng mann, er han fordømmende og sint?

En av mine favorittbilder av Jesus kalles «Laughing Jesus» Det ble tegnet av Willis Wheatley i 1973. (Med fare for å gjøre noe ulovlig, legger jeg ut dette bildet her). Det er sånn jeg ser han for meg. Jesus hadde temperament og kunne ofte være oppgitt og trist. Men i mitt indre er det en glad og god Jesus jeg har som frelser.

I Luk 10, 21-22 står det at han jublet i Den hellige ånd og sa «jeg priser deg, Far, himmelens og jorden Herre»

Dette gjorde han etter at 72 disipler akkurat hadde kommet tilbake etter en misjonsreise. Der hadde de opplevd at all teorien de hadde lært av Jesus stemte i praksis.

Vi har en Gud som jubler over oss, og elsker at vi går sammen med han. At vi tørr å praktisere det vi har lært av han.

I Sefanja 3,17 står det at «Han fryder og gleder seg over deg
og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd»

For meg er dette min Gud. Jeg ser bare det positive i hans hjerte til oss. Men jeg respekterer vår Far og. Det står at vi skal frykte Herren, og for meg handler det om å vise ham respekt, ikke være redd.

Jeg respekterer de som står inne for noe bra og godt. En diktator opplever sikkert også respekt i sin maktposisjon. Men han avler bare frem øyentjenere som bukker når han er tilstede, men som vises forakt bak hans rygg. Slik er ikke min Gud.

Som Björn Afzelius skriver i teksten «Ikaros»: «Vill du bli respekterad av din avbild, Så får du visa din avbild respekt. Gjensidig respekt er noe som er nedlagt i oss. Og da må det nok komme fra Gud.

Og så tilslutt, hvis du fremdeles er en person som frykter Gud på den redde måten:
«Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud!
Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.» Jes. 41,10