Hvordan er en kristen

Det er et tema som har opptatt meg veldig lenge, basert på folk jeg møter, samtaler og hva jeg leser. Hvordan er en kristen. Hvordan skal en kristen være. Jeg kan ikke bli kristen, fordi de er så rare, de kler seg underlig. De gjør ditt, de gjør datt. Jeg har selv gått i den fellen i min ungdom. Jeg passet aldri inn. De hørte på merkelig musikk, mens jeg hørte på rock. Jeg følte de levde på en annen planet. Må jeg bli sånn for å kalle meg en kristen?
Dette tenker nok mange. Og det hender folk forteller at de ikke kan bli kristne for de ikke klarer å forandre seg, og bli lik andre kristne.
Vi er skapt slik vi er. Gud har gjort oss unike, og ingen er lik. For å bli en kristen skal du være den du er. Du kan ikke være noen andre. Det er ikke noe oppskrift på væremåte. Derfor er det også oppstått så mange forskjellige menigheter rundt på jorden. Forsamlinger og kirker oppstår rundt en gruppe mennesker som kommer sammen med felles interesse og kanskje de ligner litt på hverandre. Jeg er sikker på det finnes en forsamling som passer for de fleste.
Men det viktigste er at en smaker og kjenner at Herren er god (salme 34.9)
Å få et personlig forhold til Jesus, og tørre å ta steget, så han får veilede deg og ditt liv kan ingen andre enn du gjøre. Det er et dypt og godt forhold som skal bygges over tid, der du blir kjent med vår skaper gjennom det Bibelen formidler til oss. Det er dere som sammen skaper dette unike båndet. Da vil du etterhvert se at lengselen til andre kristne vokser. Det blir viktigere og viktigere å møte andre som tror det samme som du.
Å vandre sammen med Gud er helt avgjørende for at jeg skal ha et helt og godt liv. Jeg står aldri aleine, jeg kan alltid dele mine innerste tanker med noen. Gud har lært meg å ta livet på alvor. Jeg blir skjerpet og vet at han som gjør så mye godt i livet mitt ikke ønsker at jeg skal ødelegge for meg selv eller andre. Jeg tror ikke jeg er et bedre menneske, men jeg ønsker å bli det. For mine medmennesker, meg selv, og Jesus som jeg er så glad i.

 

Jeg tror på Jesus, og jeg tror han er med oss i dag. Fyll livet ditt med noe som er større enn deg. Og ikke minst, vær deg selv, du er unik.