Jo høyere du kommer jo kaldere blir det

Dette er et vitenskapelig faktum, det er naturtro. Har du tenkt over at dette utsagnet også gjelder i livet generelt? Når du er vet foten av karrierestigen, kan ting bli varmt og vanskelig. Men når du når du begynner å klatre på stigen mot suksess, vil du oppleve noe komfort og bekvemmelighet. Vinden i livet begynner å blåse kjølig og temperaturen blir kaldere.

Det andre aspektet som er viktig, men som lett glemmes er “jo høyere du kommer, desto kaldere blir du.” Når du stiger i gradene, synker temperaturen.

En vanlig negativ tendens med å stige i gradene og få høyere status er manglende evne til å “bøye seg ned”. Med andre ord, det er har en negativ tendens til å gjøre oss arrogante.

Det tar tid å bli ydmyk i rikdom og suksess. Likevel er det oppnåelig.

Abraham klarte dette. Abraham var veldig rik på husdyr, sølv og gull. 1. Mos. 13.2
Han ble sett på som en mektig høvding. Andre høvdinger holdt ham høyt. Men det gikk aldri til hodet på ham. Han var i stand til å vise ydmykhet. I Kap 23.7 står det at han stod opp og bøyde seg til folket i landet. Merk og at han ikke ble tvunget til å bøye seg, han gjorde det frivillig. Abraham var på denne tiden en sørgende mann som hadde mistet sin kone Sara. Og var nå ute for å finne en plass å begrave henne. Han søkte plass blant Hetittene. I Kap. 23.20 står det at han fikk en plass å gravlegge Sara. Dette fordi han viste ydmykhet og respekt for folket, selv om han var en mektig person.

Klarer vi og å bøye oss for alle grupper i samfunnet uansett hvilken status vi har?
I Guds rike finnes ingen rang. Her er vi alle likeverdig.