John Michael Talbot

 I dag vil jeg presentere en musiker jeg hører en del på. Han er en “pinse-karismatisk katolikk” som ønsker å fornye kirken fra innsiden.

“Gud ga meg en visjon som omreisende evangelist. Jeg tror at vår nåværende tjeneste oppfyller denne visjonen. Den katolske kirke har nesten dødd de siste årene, men Gud ønsker å heve oss til et nytt liv i Kristus. Vi er her for å gjenoppbygge kirken og fornye hjerter!”

Etter å svart på Herrens kall, har Gud brukt John Michael til å velsigne millioner av liv gjennom hans unike og fredfulle tjeneste.

Han er født i Oklahoma City i 1954 i en Methodist familie med en musikalsk bakgrunn. Som ung begynte John Michael å spille gitar. Når han var 17 år droppet han ut av skolen og ble  gitarist for “Mason Proffit”, et folk-rock band dannet sammen med sin eldre bror Terry.

Etter utallige turer og utgivelser av flere godt mottatte album (på flere plateselskap inkludert Warner Brothers), ble “Mason Proffit” oppløst og Talbot bega seg ut på en åndelig reise som til slutt førte ham til Jesus-bevegelsen.

“Jeg spurte Gud hva jeg skulle gjøre,” sier han, “og Gud sa: ‘fortsett å spill musikk, og jeg vil åpne og stenge dører’.”  Med dette kallet, begynte Talbot å bruke sine musikalske talenter til å uttrykke sin tro ved å delta på nye kristne musikk arenaer. Som en av de første artistene for Sparrow (I dag et av de største kristne plateselskap) leverte han to album, “John Michael Talbot” og “The New Earth”

Hans åndelige reise fortsatte, og etter å ha studert alle kristne kirkesamfunn fant han ut at katolisismen talte til hans hjerte.  “Jeg ønsket ikke bli katolikk i utgangspunktet, for jeg hadde ikke helt sansen for de. Det har jeg for så vidt ikke enda. Men her så jeg et liv i Kristus i harmoni og fred, og det var her Gud kallet meg”.

Inspirert av livet til Frans av Assisi, begynte han å studere ved et Franciscan senter i Indianapolis, hvor han ble en katolikk i 1978. Han fordypet seg videre i Kirkens historie og det kontemplative livet. Det var i denne perioden han startet et bønnens hus kalt “The Little Portion”.
Talbot flyttet The Little Portion til Eureka Springs Arkansas, der han senere grunnla han sitt eget samfunn, “The Brothers and Sisters of Charity”, et kloster samfunn med brødre og søstre, enslige og familier. I 1989 giftet Talbot seg med Viola Pratka.

Etter en vellykket karriere med Sparrow, grunnla John Michael sitt eget plateselskap i 1992 kalt “Troubadour for the Lord”. I dag er han anerkjent som den katolske kirkes mest populær artist med over 4 millioner solgte album og komposisjoner utgitt i sangbøker over hele verden.

I dag er John Michael Talbot i aktiv tjeneste, og reiser over hele verden og inspirerer og fornyer troen til kristne i alle kirkesamfunn gjennom musikk inspirersrende undervisning og motiverende taler.

johnmichaeltalbot.com