Kristne trender

Jabes påkalte Israels Gud og sa:
“Å, om Du bare ville velsigne meg
og utvide grensene mine!
Må Din hånd være med meg,
og må Du holde meg borte fra ondt,
så jeg ikke blir årsak til smerte!”
Så gav Gud ham det han ba om. 1 Krøn 4, 9-10

Gjennom årene har jeg opplevd moter som kommer og går. I vår er det dette som er inn, i høst skal du kle deg slik. Også meninger blir vi presentert gjennom media og andre kanaler. Og her er ikke kristne menigheter et unntak. Jeg kan ikke huske alle de kristne trendene jeg har observert opp igjennom årene. Ja, observert. Jeg gidder ikke hive meg på sånt. Og i hvert fall ikke når mesteparten kommer fra USA. Hvorfor er det alltid de som har sett “lyset”? Hva med Spania, Italia eller New Zealand?

Er det noen som husker Jabes bønn? Bruce H. Wilkinsons farsott på begynnelsen av 2000 tallet. Forfatteren hadde selv bedt denne bønnen hver dag i tretti år og gikk god for at denne bønnen skulle forandrer livet ditt. Og menigheten sa AMEN!

Gud ville velsigne deg, men han gjør det bare om du legger ned litt innsats. Du må be om å bli velsignet, regelmessig, så vil du oppleve mirakler og Guds velsignelse. Hvis du bare er kristen, og ikke ber om velsignelse for deg selv, bare for andre, kan ikke Gud velsigne deg. Sier boken.

En magisk oppskrift som endelig var oppdaget av Wilkinson. Hvor mange kan med hånden på hjertet si at magien virket?

Bruce Wilkinson mente Jabes’ bønn var er en himmelsk avtale, fordi den avsluttes med at Gud ga Jabes det han ba om. Derfor vil det samme skje med oss, dersom vi ber, og mener disse ordene. Vi bør be den regelmessig, så skal vi få oppleve “velsignelsens syklus”, som betyr at Gud mangedobler miraklene og velsignelsene i våre liv.

Ekteskap, biler, hus og økonomisk frihet skulle flyte, bare vi ba denne bønnen regelmessig.

Dette er bare en av mange trender kristne har hoppet på. Og det kommer stadig nye. Hva som er inn og ut nå har jeg ikke helt oversikt over, men noe er det nok. Og ofte er de fulle av løfter. Det som gjør din tro og din bønn ansvarlig for om Gud velsigner eller ikke gjør meg skeptisk.

Jeg tror vi alle lengter etter action og mystikk. Og lett lar oss suggerere av ting som gjør troen mer spennende. Boken har også mye fint i seg, og Jabes bønn kan jeg uten problem oppfordre alle å be. Men ikke la deg lure når det dukker opp en glinsende predikant som har funnet “sannheten”. For sannheten er allerede i verden. Kanskje ikke alltid like spennende. Men sånn er det med luften og, vanlig, men livsnødvendig.