La Gud elske deg først

Kjærligheten er ikke det at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder. 1. John 4,10

“Du må elske Gud mer! Du må ha mer lidenskap for Gud! «Kanskje har du hørt denne typen forkynnelse og har forsøkt ditt beste å elske Gud, for bare å mislykkes.

Men hva er den sanne definisjonen av kjærlighet? La Bibelen definere det for oss: “Dette er kjærlighet, ikke at vi elsket Gud, men at Han elsket oss …” Ja, det handler ikke om vår kjærlighet til Ham, men Hans kjærlighet til oss!

Men det står jo at Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din makt!”

Ja, det er sant i henhold til loven 5 Mosebok 6,5, og selv Jesus lærte det som det store budet da han gikk på jorden. Matteus 22:37 Men det var før han døde på korset. Ved korset ble han den oppfyllelsen av denne loven for oss da Han elsket oss med hele sitt hjerte, sjel og styrke ved å legge ned sin kropp og liv på korset for oss.

I dag er vi ikke lenger under loven, men under nåden. Og nåden forteller oss at Gud elsker oss, ikke at vi elsker Gud. Likevel vil vi elske Herren når vi ser hvor mye Han elsker oss. Bibelen sier at mens vi fortsatt var syndere, døde Kristus for oss! Romerne 5,8 Det er hvor mye Han elsker oss!

Gud har sett at du gjør ditt beste for å elske Ham. Og fordi han elsker deg, vil han at du skal sitte og være stille, og la ham elske deg i stedet. Han vil elske deg med alt det Han er og alt han har. Han elsker deg ubetinget uavhengig av hvem du er eller hva du har gjort, fordi Hans kjærlighet ikke er avhengig av deg, men av seg selv. Han vil aldri slutte å elske deg.

Så la Gud elske deg i dag. Ikke bekymre deg for å elske Ham. Jo mer av Hans kjærlighet du mottar, desto mer vil du bli forelsket i Ham!