Nyt hans måltid.

Det handler ikke om bordet, om det er firkantet eller rundt. Det handler ikke om stolene er av plast eller tre. Det handler ikke om mat, selv om det hjelper om det har blitt tilberedt med kjærlighet. Et godt måltid nytes når vi slår av TVen og mobiltelefonene våre og konsentrerer oss om de vi er med.

Jeg elsker å samles rundt bordet, nyte en god samtale med venner og familie og snakke om en rekke emner. Dessverre har teknologien gjort det vanskelig. Noen ganger er vi mer opptatt av hva andre – noen ganger milevis unna – gjør enn hva personen rett over bordet sier.

Vi har blitt invitert til et annet måltid ved bordet når vi kommer sammen for å feire nattverd. Det handler ikke om kirken, om den er stor eller liten. Det handler ikke om typen brød. Det handler om å slå av våre tanker og bekymringer så vi kan fokusere på Jesus.

Når var den siste gangen vi likte å være ved Herrens bord? Nyter vi hans nærvær, eller er vi mer opptatt av hva som skjer et annet sted? Dette er viktig, “for hver gang dere spiser dette brødet og drikker av begeret, forkynner dere Herrens død helt til han kommer.” 1 Kor 11:26.

Jeg vil lære, kjære Herre, når jeg sitter ved bordet ditt, å konsentrere meg bare om din store kjærlighet og offer for oss. Hjelp meg til å nyte fellesskapet med andre så vi sammen husker hva du Jesus gjorde for oss på Golgata.

Å huske Jesu død gir oss mot for dagen og håp for i morgen.