Oppskrift på lykke

Jeg skjønte at ingen ting er bedre for dem
enn å glede seg og nyte det gode i livet. Forkynneren 3,12 

Forskere har studert lykke. Deres forskning har oppdaget at det folk antar vil gjøre dem lykkelig ikke gjør dem lykkelige. For eksempel, lærte de at det å gifte seg, få barn, flytte til et sted med bra klima, få mer inntekt, eller å få en bedre kropp ikke produserer lykke.

Så hva fant de ut var oppskriften på lykke? De oppdaget at å lære seg å være takknemlig kan utløse en dramatisk endring. Faktisk oppdaget forskerne at ved å føre en daglig takknemlighets dagbok, vil få personer som er deprimert til å føle seg bedre i løpet av relativt kort tid. Glade mennesker er takknemlige mennesker.

En annen ingrediens i denne oppskriften på lykke er å hjelpe mennesker som har det vondt. Enten det er i sitt daglige arbeid eller gjennom frivillig tjeneste, kan det å hjelpe andre gjøre deg til en gladere person. Tjenestegjør i et suppekjøkken, besøke noen som er bundet til hjemmet, besøkstjeneste i fengsel osv.

Den enkle sannheten er at når vi hjelper andre, gjør det oss glade.
Vi vet jo at Bibelen alltid har hatt denne undervisningen. Essensen av det kristne livet er takknemlighet, og Skriftens sentrale oppfordring til de kristne er å hjelpe andre i nød. Problemet, som forfatteren av Forkynneren har erfart, er at de fleste folk leter overalt etter lykke, bortsett fra der den kan bli funnet.