Tankens makt

Tungen har makt over død og liv,
og de som gjerne bruker den, får nyte dens frukt. Ordspråkene 18:21

Når den avdøde pastor Kenneth E Hagin var i åttiårene, var han fortsatt sunn og sterk. Og de som hørte ham forkynne kunne fortelle at han hadde en fantastisk hukommelse. Han kunne huske spesifikke detaljer fra hvilken som helst dato.

Han fortalte en gang når han var i femtiårene hadde han han hadde lest et medisinsk tidsskrift som sa at hver dag døde millioner av celler i hjernen. Han var ikke klar over det, men disse ordene kom inn i hans tanke, og han begynte å glemme ting.

Så spurte han Herren: “Hva skjer med meg?” Og Herren sa: “Du leste artikkelen og du trodde det”. Han spurte Herren hva han skulle gjøre. Herren sa: “Si Mitt Ord. Mitt Ord sier at du har Kristi forstand, og Kristi forstand glemmer aldri». Han bestemte seg for å ha Kristi forstand og fra da av ble hans minne skarpt for resten av hans liv.

Vi sliter alle med diverse plager eller synder som hjemsøker oss. T.o.m noen sykdommer og smerter kan vi få kun av tankens kraft. I Ordspråkene står det: «Makt over liv og død er i tungen». Tenk over hva sinnet fylles med. Tenker du lenge nok på kneet ditt, vil du tilslutt begynne å kjenne det, og kanskje få vondt der.

Ikke si: “Jeg begynner å bli gammel og glemsk.” eller «jeg er så full av synd» Si: “Jeg har Kristi forstand. Min forstand er skarp og rask fordi det er Kristi forstand». Tro det, bekjenn det og din måte å tenke på endrer seg. Dette er ren psykologi. Men det sto i Bibelen lenge før Sigmund Freud kom på banen.