Vi tar hverandres hender

Jeg hadde ikke anelse om hvor mye en sang har preget livet mitt fra jeg var en liten gutt, før jeg her for noen dager siden så en plate på Fretex. Platen er Lars-Åke Lundbergs “Vi Sätter Oss I Ringen” Eller kjent som “Vi tar hverandres hender” Jeg har jo selv sunget den til mine barn, men det var først da jeg så den svenske original platen, jeg husket hvor mye den ble spilt hjemme da jeg var liten.

Plutselig gikk det opp for meg hvorfor jeg alltid har hatt en grenseløs, og globalistisk tro. Og jeg forsto hvorfor jeg ikke har forstått bæret når folk snakker om at Gud bare er far til de troende. Jeg husker jeg satt i timesvis å så på platecoveret, der en masse barn i alle farger og fasonger holder hender. Som liten trodde jeg at alle mennesker kom til himmelen, før jeg ble større og ble fortalt at det ikke var sant. Men i hjertet har jeg fortsatt å tro på at Gud er far til alle. Jeg vil gå så langt å si at denne teksten til Margareta Melin har preget hele troen min.

Vi tar hverandres hender
og setter oss i ring.
Vi er en masse søsken,
oss skiller ingenting.

For Gud er far til alle,
og jorden er vårt sted.
Og alle verdens mennesker
de er vi venner med.

Takk gode Gud for jorden,
og menneskene der.
Gjør en familie av oss
den stund vi lever her.